Samenwerking

Al uw hulpverleners met elkaar verbonden

Op de pagina ‘De Praktijk – Babyconsulent’ heb ik al iets verteld over eerste- en tweedelijnszorg. Onder eerste lijn vallen: verloskundige, consultatiebureau en huisarts.¬†Onder tweede lijn vallen: kinderarts, fysiotherapeut en andere disciplines waarbij je een doorverwijzing nodig hebt.

Het is van groot belang dat we (alle disciplines die bij de zorg voor jou en je baby betrokken zijn) van elkaar weten waar we mee bezig zijn en daarop kunnen anticiperen. Daarom heb ik een nauwe samenwerking met de andere zorgverleners in de regio Oss/Uden/Veghel. Ik wil graag dat doorverwijzers weten wat ik tijdens de begeleiding doe en wat de effecten zijn. Daarnaast heb ik als kinderverpleegkundige in het ziekenhuis contact met de kinderartsen.

Ik vind het heel belangrijk dat ik een goede overdracht stuur naar de betrokken hulpverleners en dat we samen de beste zorg kunnen leveren voor jouw gezin, natuurlijk met jouw toestemming.

Naast de samenwerking met betrokken hulpverleners heb ik ook een samenwerkingsverband en/of intervisie met de Vereniging Van Babyconsulenten Nederland en de beroepsvereniging V&VN.