Babyconsulent

Verpleegkundig babyconsulent Nicole Habraken
Mijn naam is Nicole Habraken en ik ben gespecialiseerd kinder- en neonatologieverpleegkundige. In mijn functie van babyconsulente ben ik als zelfstandige werkzaam tussen de eerste- en tweedelijnszorg. Naast mijn beroepsopleidingen (HBO-V, Kinderverpleegkunde en Neonatologie, Management in Zorg en Dienstverlening) heb ik de opleiding tot verpleegkundig babyconsulent gedaan en ben ik gespecialiseerd in babymassage, ouderschapscoaching, slaapcoaching, lichaamstaal en complementaire zorg.

Ook ben ik werkzaam op de kinder- en couveuseafdeling van ziekenhuis Bernhoven in Uden.

Vereniging van Verpleegkundig Babyconsulenten Nederland
Aangesloten babyconsulenten mogen het keurmerk De Babyconsulent voeren. Zij hebben aanvullende opleidingen gevolgd op het gebied van de zorg voor ouder en kind. Daarnaast zijn ze verplicht jaarlijks bij te scholen en intervisie te hebben met collega’s. Zo weet je als ouder dat je hulp inschakelt van een babyconsulent die deskundig is. Op deze manier blijft de kwaliteit van zorg gewaarborgd.

Babyconsulenten streven naar een baby, een ouder en een gezin in balans. En balans bereik je door goed te kijken naar de individuele behoeften van het kind en zijn ouders. Fysieke, psychische en emotionele factoren van ouders en kind zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

De begeleiding is dan ook persoonlijk en individueel en sluit aan op de behoeften van het kind en zijn ouders.

De Vereniging van Verpleegkundig Babyconsulenten Nederland zet zich in om deze begeleiding en ondersteuning structureel te laten opnemen in het verzekeringspakket van de zorgverzekeraars.