Babymassage

Aanraken is een van onze eerste levensbehoeften.
Een babymassage versterkt de band tussen ouder en kind. De cursus Shantala Babymassage is een praktische en leerzame training voor ouders, waar veel aandacht wordt besteed aan alle aspecten van de babymassage.

Babymassage is in de eerste plaats een leuke manier van contact maken met je baby. Het is een ontspannen en liefdevolle manier om je baby beter te leren kennen en te begrijpen. Dit werkt positief op een goede hechting en dat is essentieel voor de ontwikkeling van je baby. Inmiddels is ook wetenschappelijk aangetoond dat babymassage goed is voor de ontwikkeling en een helende werking heeft. Het bevordert een veilige hechting, de band tussen jou en je baby wordt versterkt. Dat is niet alleen voor nu, maar ook voor later.

Babymassage heeft een gunstig effect op baby’s die onrustig zijn, veel huilen of last hebben van darmkrampjes. Het is wetenschappelijk bewezen dat babymassage goed helpt bij huilbaby’s. Het kan helend werken na een moeizame bevalling, een keizersnee, prematuur geboren baby’s en/of opname in de couveuse. Ook zijn er positieve invloeden waargenomen bij baby’s die in een adoptie of pleeggezin werden geplaatst.

Bij babymassage leer je je baby zó aan te raken, dat zowel je baby als jijzelf er gelukkig van wordt. Liefdevolle aanraking behoort tot de belangrijkste levensbehoeften van een baby. Door babymassage wordt het contact met je baby intensiever, het geeft rust en ontspanning, óók aan jou als verzorger. Deze praktische, eenvoudige massage is een goede aanvulling op de dagelijkse verzorging.

Babymassage is niet alleen geschikt voor baby’s met ‘problemen’, maar voor alle baby’s is het een van de mooiste geschenken die je ze kunt geven.
Babymassage is mogelijk vanaf 6 weken tot ongeveer 7 maanden.

Er zijn verschillende vormen van babymassage die kunnen worden gebruikt voor verschillende categorieën:

  • Te vroeg geboren, te kleine en zieke pasgeborenen
  • Stabiele prematuren die nog in het ziekenhuis verblijven om te groeien
  • Baby’s met darmkrampjes
  • Baby’s die veel huilen
  • Pasgeborenen met een hersenbeschadiging
  • Verslaafd geboren pasgeborenen
  • Baby’s die in een pleeg- of adoptiegezin worden opgenomen

Als docent Shantala babymassage verzorg ik individuele babymassage bij je thuis. Voor het kostenoverzicht kijk bij tarieven.